Sındırgı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://sindirgimtal.meb.k12.tr
Adres : CAMİKEBİR MAH. BAĞLAR İÇİ CAD. SINDIRGI MESLEKI TEKNIK VE ANADOLU LISESI BLOK NO: 85A SINDIRGI / BALIKESİR
VİZYON : Küreselleşen dünyada öğrencilerimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracak bir eğitim öğretim anlayışıyla örnek lider bir eğitim kurumu olmak.
MİSYON : Gelişime açık kadromuz ve sahip olduğumuz donanımla öğrencilerimizi; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli değerlerimizi benimseyen ve koruyan, kendini gerçekleştirebilen, sosyal hayata ve yüksek öğrenime hazır; çağdaş ve laik gençler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Isınma : Kalorifer (Kömür)
Servis : Özel servis hizmetimiz bulunmaktadır.
Ulaşım : Sındırgı Merkeze yürüme mesafesi
Yerleşim Yeri : Yeni sanayi yanı.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Balıkesir İl Merkezine 60 Km. Sındırgı ilçe merkezine ise 1 km mesafede bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 400 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Sınavsız öğrenci alınıyor.
Okulun Sınav Başarı Durumu : %97 başarıya sahiptir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : ÖSYM sınavına girenlerin %18,79'u üniversiteye yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler : Okulumuz sosyal ve sportif anlamda çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Okulumuz hem ilde yapılan hem ilçede yapılan bütün sosyal ve sportif faaliyetlere katılım göstermektedir. Bunun yanı sıra okulumuz bünyesinde düzenlenen sınıflar arası futbol voleybol masa tenisi gibi branşlarda her dönem düzenli olarak müsabakalar yapılmaktadır. Bu müsabakalar sonrasında etkinliklere katılan bütün öğrenciler idaremiz tarafından ödüllendirilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak 4006, Tübitak 4004 , Teknofest
Proje Çalışmaları : Güney Marmara Kalkınma Ajansına 980.000 TL bütçeli İstihdamın arıtılması, genç işsizliğinin azaltılması, nitelikli ve üretken beşerî sermayenin geliştirilmesi, mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesi amacı ile hazırlanan projemiz sunulmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2022-2023 eğitim öğretşm yılında Erasmus+ Programı K122 –SCH Okul Eğitimi Programı kapsamında 2022-1-TR01-KA122-SCH-000076708 numaralı " Çevrimiçi eğitimde Web 2.0 araçları Desteği ile Flipped Classroom Modeli Tasarımı ve Sürdürülebilir Su Kaynakları Kullanımı Farkındalığında İspanya Deneyimi" isimli 51.491,00 Euro bütçeli proje uygulanmaktadır.