Yiyecek içecek hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilmektedir.
İSTİHDAM ALANLARI
Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1. Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde,
2. Pastanelerde,
3. Kurum mutfaklarında,
4. Kafeterya, bar ve restoranlarda,
5. Yemek fabrikalarında,
6. Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde
7. Fuar/kongre, otobüs/tren, havayollarının yer hizmetleri ve uçaklar vb. yerlerde çalışabilirler.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Modüler öğretime yönelik ağırlıklı olarak bireysel öğrenmeyi destekleyici yöntem ve teknikler uygulanır.
1. Öğretmenler öğrencilere rehberlik eder.
2. Öğrenciler kendi kendine öğrenmeye teşvik edilir.
3. Öğrencilerin aktif olması sağlanır.
4. Öğrenciler araştırmaya yönlendirilir.
5. Öğrenciler kendi kendilerini değerlendirebilir.
6. Öğrencilere yeterlik kazandırmaya yönelik yöntem ve teknikler uygulanır.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE İMKANLARI
ÖNLİSAN ALANLARI
Aşçılık
İkram Hizmetleri
Turizm Animasyonu
Turizm Rehberliği
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Turizm ve
Seyahat Hizmetleri
Kültürel Miras ve Turizm
Otobüs Kaptanlığı
LİSANS ALANLARI
Gastronomi ( + yıl eğitimle alan öğretmenliği )
Konaklama İşletmeciliği
Konaklama ve Turizm İşltemciliği
Seyahat İşletmeciliği
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
Turizm Rehberliği
Yiyecek İçecek İşletmeciliği
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Rekreasyon Yönetimi